Techniek

Het SpouwVast herbruikbaar muuranker is een hoogwaardig stuk gereedschap, waarover we hier graag wat technische details met je willen delen:

SpouwVast zeer sterk!
We hebben diverse uitvoeringen in de markt, waaronder die van verchroomd carbonstaal en die van  roestvrij staal. Deze laatste is in 2 diktes verkrijgbaar.

De roestvrij stalen versies zijn bedoeld voor professioneel, langdurig gebruik, onder hoge belasting. De verchroomde versies zijn gericht op incidenteel gebruik door de particulier. Beide versies worden voor ons, door verschillende partners, in China middels lasersnijden gefabriceerd, nabewerkt en geassembleerd. Na de productie doen we in Nederland uitgebreide sterkteproeven (steekproef) alvorens we een partij in de markt zetten.

Het roestvrij staal van de SpouwVast is van het type rvs316.
Roestvrij staal is doorgaans een legering van ijzer, koolstof, nikkel en chroom, maar deze speciale legering rvs316  bevat ook een element molybdeen waardoor het uitermate corrosie bestendig wordt. En voor een toepassing in de buitenlucht kan dat niet sterk genoeg worden benadrukt. Daarnaast is de belastbaarheid hoger dan bv. de meer gebruikelijke roestvrij stalen rvs303 of rvs304 varianten.

De sterkte-testen hebben we laten uitvoeren door het Nederlands bedrijf JEVEKA, specialist in gereedschappen en bevestigingstechnieken.

Jeveka ladder steiger zekeren veilig werken Step spouwanker muuranker steigerhaak
Test bij Jeveka

Hiernaast zie je een verchroomde SpouwVast van carbonstaal, opgespannen in de hydraulische trekbank. Natuurlijk gaat er in dit proces dus wél iets stuk. Maar dat is dan ook de bedoeling. Alles kan stuk, maar we willen graag weten tot welke belasting dat met onze SpouwVasten niet gebeurt.

Het rapport uit zo’n sessie geeft dan een boel technische waarden waaruit we vervolgens de maximale belasting afleiden die bij gebruik een veilige situatie garandeert. Hieronder ziet u zo’n rapport, waarbij 3 verschillende assemblagevormen van de SpouwVast in rvs316 worden getest. De blauwe (bovenste) lijn is het sterkste exemplaar en dát is de 6mm. versie die u in de schappen aantreft.

Jeveka ladder steiger zekeren veilig werken Step gezonder werken spouwanker muuranker
Test door Jeveka.

Op basis van deze proeven is vastgesteld dat u het 6mm SpouwVast muuranker tot ca. 10.000 Newton per stuk, zonder nadelige gevolgen voor het anker, kunt belasten volgens de gebruiksaanwijzing. Dat is een waarde die in de praktijk nooit zal voorkomen bij het juiste gebruik. De veiligheids-marge voordat een breuk op treedt is ruim het dubbele. Als extra veiligheidsmarge stellen wij dat een 6mm SpouwVast slechts tot 7kN belast mag worden, dat is ca. 700 Kg.  Ook deze waarde is groter dan dat uw gemetselde muur kan hebben, dus de SpouwVast is zeker niet de zwakste schakel in de keten van verankering.

Voor het 8mm SpouwVast muuranker zijn deze waarden nog ca. 30% hoger.

Het 8mm SpouwVast muuranker wordt (ook met een ruime veiligheidsmarge) gegarandeerd tot een belasting van 9.5 kN . Dat is ca. 950 Kg.

Naar boven.
Naar contact.
Naar webshop.

Interessant om te delen ..